Acasă Extern Aparatele de vapat de unică folosință vor fi interzise în Marea Britanie

Aparatele de vapat de unică folosință vor fi interzise în Marea Britanie

0

Marea Britanie va interzice aparatele de vapat de unică folosință începând cu anul viitor, a declarat joi reprezentant guvernamental. Guvernul britanic încearcă astfel să ia măsuri împotriva nivelului de utilizare în creștere în rândul copiilor și daunelor aduse mediului.

Autoritățile din domeniul sănătății și-au exprimat îngrijorarea cu privire la utilizarea vape-urilor în rândul adulților tineri, modelele lor colorate și aromele fructate care le fac să iasă în evidență pe rafturile magazinelor alimentare, scrie digi24.ro.

Potrivit unui sondaj din 2024, realizat de organizația de caritate pentru sănătate ASH, aproximativ unul din cinci copii cu vârsta cuprinsă între 11 și 17 ani a spus că a încercat să vapeze.

Este ilegal să vinzi țigări electronice care conțin nicotină oricărei persoane sub 18 ani sau ca adulții să le cumpere în numele minorilor sub 18 ani. 

Planul de interzicere a aparatelor de vapat de unică folosință a fost stabilit inițial de guvernul conservator anterior, în ianuarie, dar nu a fost implementat înainte de alegerile din iulie, care au fost câștigate de Partidul Laburist. 

Ministrul laburist al Muncii a spus că numărul copiilor care vapează s-a triplat în ultimii trei ani și că țigările electronice de unică folosință cauzează o mulțime de probleme mediului. 

„Sperăm că (acest lucru) va ajuta la întreruperea acestui ciclu în care copiii capătă obiceiul de a vapa la vârste din ce în ce mai mici”, a spus un membru al guvernului.

Presa scrie că interdicția urma să intre în vigoare în iunie. 

Un studiu separat realizat de ASH anul acesta a spus că vape-urile au fost cel mai popular ajutor pentru a renunța la fumat în rândul fumătorilor de tutun, iar aproape 3 milioane de oameni din Marea Britanie s-au lăsat de fumat cu ajutorul unui vape în ultimii 5 ani.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.