Acasă Extern Kim Jong Un a inspectat baze nord-coreene de rachete balistice intercontinentale

Kim Jong Un a inspectat baze nord-coreene de rachete balistice intercontinentale

0

Numărul unu nord-coreean Kim Jong Un a inspectat baze de rachete, a anunţat miercuri o media de stat, difuzând imagini cu liderul nord-coreean trecând în revistă cele mai puternice rachete balistice intercontinentale ale Coreei de Nord, informează AFP, citată de Agerpres.

Kim Jong Un „a examinat starea de pregătire pentru acţiunea de descurajare strategică direct legată cu securitatea ţării”, în special instalaţii pentru lansarea de rachete, în timpul unei vizite la mai multe baze, a anunţat agenţia oficială KCNA.

În fotografiile difuzate de această media oficială, Kim, îmbrăcat într-un pardesiu negru din piele, stă în picioare lângă câteva Hwasong-18, rachete balistice intercontinentale cu combustibil solid, cele mai avansate de care dispune Phenianul, considerate ca fiind capabile să atingă teritoriul SUA.

Kim a salutat „rolul cheie” al rachetelor în sistemele naţionale de descurajare, potrivit KCNA, afirmând că armamentul nuclear american prezintă „ameninţări din ce în ce mai mari la adresa securităţii” ţării sale.

În timp ce relaţiile dintre Phenian şi Seul se află la cel mai scăzut nivel din ultimele decenii, Coreea de Nord, dotată cu arme nucleare, s-a apropiat şi mai mult de Rusia, aliată tradiţională a regimului nord-coreean.

Coreea de Sud, Ucraina şi SUA afirmă că Phenianul furnizează Rusiei arme pentru războiul ei împotriva Ucrainei. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat de asemenea la mijlocul lui octombrie Coreea de Nord că furnizează inclusiv soldaţi pentru armata rusă.

Recenta intensificare a testărilor şi producţiei de piese de artilerie, precum şi a rachetelor de croazieră de către Coreea de Nord ar putea fi legată de acest context, estimează experţi.

Potrivit agenţiei de informaţii sud-coreene, circa 1.500 de soldaţi ai forţelor speciale nord-coreene se află în Rusia pentru aclimatizare şi ar urma să fie trimişi pe front în curând. În total, 12.000 de nord-coreeni ar urma să se ralieze trupelor ruse, potrivit aceleiaşi surse.

„Un zvon nefondat”, a reacţionat luni un reprezentant nord-coreean în timpul unei sesiuni a Adunării General a ONU.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.