Acasă Extern Mircea Geoană: Voi susține traseul european al Republicii Moldova

Mircea Geoană: Voi susține traseul european al Republicii Moldova

0

Mircea Geoană, candidat independent la alegerile prezidențiale, a declarat că referendumul din Republica Moldova a fost o confruntare între forțele pro-europene și influența Rusiei, iar majoritatea a votat pentru aderarea la UE.

Mircea Geoană a spus că referendumul din Republica Moldova a fost o confruntare între forțele pro-europene și influența Rusiei, iar o majoritate a votat pentru aderarea la UE, în ciuda eforturilor Rusiei de a interveni. El a apreciat contribuția decisivă a diasporei și a reafirmat sprijinul pentru drumul european al Republicii Moldova, scrie adevarul.ro.

„O încleștare crâncenă între forțele pro-europene şi influența malignǎ a Rusiei la referendumul pentru aderarea la Uniunea Europeanǎ din Republica Moldova. Deşi la limitǎ, o majoritate a cetățenilor a votat în favoarea referendumului, provocând efecte politice si juridice importante.

Deşi riscant, pariul Maiei Sandu a reușit, administrând o înfrângere forțelor care vor să țină cu orice preț Republica Moldova în sfera de influență a Rusiei. Rusia a aruncat cu disperare întreg arsenalul de rǎzboi hibrid: dezinformare, intimidare, folosirea pionilor otrăviți, a rețelelor de spionaj şi de crimǎ organizatǎ, mituirea populației. Toate s-au lovit de voința majorității basarabenilor de a avea un viitor liber, demn şi mai prosper, alături de noi, în Europa democratică.

Un cuvânt de apreciere pentru diaspora basarabeană din România, Europa şi America, încă o dată decisivă în momentele cheie ale acestei încleștări geopolitice, care depășește miza referendumului sau a alegerilor prezidențiale în derulare.

Voi susține, prin toate mijloacele, traseul european al Republicii Moldova, continuând sǎ comunicǎm şi încercând sǎ-i convingem şi pe cei care au votat împotrivǎ la referendum, cǎ un viitor european este bun pentru toți cetățenii, iar abandonarea traseului european ar avea ca efect nu o Republicǎ Moldova mai sigurǎ, ci una săracǎ, izolatǎ şi vulnerabilǎ”, a transmis Mircea Geoană pe pagina lui de Facebook.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.