Acasă Extern FOTO // Soția liderului Hamas, filmată cu o geantă de 32.000 de...

FOTO // Soția liderului Hamas, filmată cu o geantă de 32.000 de dolari în buncăr

0

Soția lui Yahya Sinwar, liderul Hamas, este văzută pe înregistrările video făcute publice de armata israeliană cu o geantă, care ar avea o valoare de 32.000 de dolari, în tunelul care ducea spre buncărul organizației teroriste.

Forțelor de apărare israeliene (IDF) au publicat sâmbătă seara fotografii și videoclipuri declasificate care dezvăluie modul în care Sinwar a plănuit să se ascundă în subteran în timp ce a ordonat grupării Hamas să efectueze cel mai sângeros atac din istoria Israelului, pe 7 octombrie 2023, scrie adevarul.ro.

Unele imagini făcute publice de IDF par să o arate pe soția liderului Hamas intrând în tunel spre buncăr, purtând o geantă Birkin, cu o zi înainte de tragedia îngrozitoare.

Un purtător de cuvânt al IDF a postat imaginile soției pe platforma X, scriind: „A intrat soția lui Sinwar în tunel cu el pe 6 octombrie, purtând o geantă Birkin estimată că a costat aproximativ 32.000 de dolari?!”.

IDF a lansat, de asemenea, un videoclip de trei minute în care îl arată pe Sinwar, flancat de cei doi copii mici, în timp ce cară sticle de apă, provizii și mobilier printr-un tunel către ascunzătoarea lui. Liderul Hamas poate fi văzut mergând în mod repetat, înainte și înapoi, prin același tunel, începând cu ora 22:44, pe 6 octombrie, cu doar câteva ore înainte de atacul asupra Israelului.

Au fost făcute publice și imagini cu ascunzătoarea subterană a lui Sinwar, care a fost descoperită de soldații israelieni în zona Tel al-Sultan. Ele arată cum liderul Hamas a putut urmări acțiunile grupării sale pe un televizor montat în buncăr.

Ventilatoarele poziționate pe pereți au menținut temperaturi bune în timpul lunilor mai calde, în timp ce în cameră mai pot fi văzute un ceas, cărți de citit, scaune și rechizite. O a doua imagine arată mai multe scaune, un steag Hamas și chiar o linie de rufe improvizată.

Filmul uciderii liderului Hamas

O unitate din Brigada 828 Bislamach a IDF patrula în dimineața zilei de miercuri, 16 octombrie, în Tal al-Sultan, o zonă din Rafah, când a dat peste un grup de trei luptători Hamas pe stradă care încercau să fugă.

Unul dintre ei, identificat de atunci ca Sinwar, „a alergat singur într-una dintre clădiri”. A urcat la etajul doi, iar trupele au răspuns trăgând în direcția lui cu un obuz de tanc.

Unitatea, formată din comandanți de infanterie stagiari și rezerviști, a început să verifice zona, potrivit presei israeliene. Trupele au decis că este prea periculos să continue și s-au retras, trimițând în schimb o mini dronă pentru a urmări luptătorul care fugea.

O filmare dramatică distribuită de IDF îl arată pe Sinwar însângerat, cu fața ascunsă, aruncând un băț într-o ultimă încercare de a se apăra de dronă, cu doar câteva secunde înainte de a fi asasinat.

Două obuze de tanc de 120 mm s-au izbit în clădire, precum și o rachetă Matador, potrivit rapoartelor israeliene.

Sinwar ar fi avut numeroase pașapoarte false la el

Neștiind că l-au omorât pe liderul Hamas, soldații nu s-au întors la fața locului decât joi dimineață. În timp ce inspectau morții, aceștia și-au dat seama că unul avea o asemănare izbitoare cu Yahya Sinwar.

Imagini grafice au apărut cu cadavrul său întins pe dărâmături înconjurat de soldați israelieni, în timp ce prim-planuri au arătat că avea o rană la cap și alte răni multiple.

El a fost găsit cu o armă și 40.000 de șekeli (8.250 de lire sterline).

„Yahya Sinwar avea o mulțime de numerar și pașapoarte false asupra lui, era gata să fugă”, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, colonelul Olivier Rafowicz, pentru postul francez CNEWS.

Confirmarea morții lui a durat câteva ore, fiind efectuate multiple teste, iar identitatea lui a fost în cele din urmă confirmată cu fișele dentare și amprentele digitale.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.