Acasă Extern Zelenski, despre implicarea Coreei de Nord: Putin se teme de pace

Zelenski, despre implicarea Coreei de Nord: Putin se teme de pace

0

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski a afirmat, după decizia SUA privind un nou pachet de apărare în valoare de 400 de milioane de dolari și un pachet separat pentru finanțarea producției de drone ucrainene, în valoare de 800 de milioane de dolari, că e nevoie de hotărârea partenerilor în lumina rapoartelor despre noul rol al Coreei de Nord în sprijinirea Rusiei.

Președintele Ucrainei afirmă în mesajul zilnic către popor că Statele Unite au luat o nouă decizie de a sprijini Ucraina – un nou pachet de apărare în valoare de 400 de milioane de dolari și în plus, se pregătește un pachet separat pentru finanțarea producției de drone ucrainene, în valoare de 800 de milioane de dolari, scrie digi24.ro.

„Ucraina este recunoscătoare pentru acest sprijin. Trebuie să ne asigurăm că, în ciuda oricăror amenințări politice din lume, Ucraina își poate apăra în mod constant suveranitatea și independența. Acest lucru va fi cu siguranță asigurat”, spune Zelenski.

El arată că fiecare întâlnire cu partenerii implică discuții despre complexul de apărare-industrial și precizează că a vorbit și cu U.S. Secretarul Apărării Lloyd Austin despre punerea în aplicare a Planului Victoriei și pașii concreți care pot aduce la viață punctele planului.

„Putin vrea să implice Coreea de Nord în prima linie” 

„Avem nevoie de acțiuni decisive din partea partenerilor noștri, în special în lumina rapoartelor despre noul rol al Coreei de Nord în sprijinirea Rusiei. Este evident că Putin se teme de pace, motiv pentru care caută modalități de a escalada agresiunea și de a implica Coreea de Nord în prima linie. Acesta este un semnal evident pentru întreaga lume, pentru cei care nu vor decât război. În această situație, sunt recunoscător fiecărui lider și fiecărei națiuni care crește acum sprijinul pentru Ucraina, care a susținut primul Summit inaugural pentru pace și ne ajută să pregătim și al doilea Summit”, mai spune Zelenski.

Liderul ucrainean arată că peste 100 de țări și organizații internaționale au fost alături de ei la primul Summit pentru pace.

„Toate principiile pentru restabilirea păcii pe care le-am propus se bazează pe deplin pe Carta ONU și pe documentele internaționale cheie. În iunie, când 100 de participanți s-au adunat pentru a sprijini pacea pentru Ucraina și eficacitatea deplină a Cartei ONU, a existat un sentiment real de egalitate între toate națiunile la masă. A existat un adevărat respect pentru dreptul internațional. Exact așa ar trebui să fie al doilea Summit pentru Pace”, mai spune Zelenski.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.