Acasă Social Un an de la tragedia de la Bahmut: Patru vieți pierdute și...

Un an de la tragedia de la Bahmut: Patru vieți pierdute și un proces în așteptare

0

Duminică, 20 octombrie, s-a împlinit un an de la tragedia de la Bahmut, în urma căreia patru membri ai aceleași familii, inclusiv un copil, și-au pierdut viața într-un accident teribil. Ex-procurorul șef de Ungheni, Dumitru Triboi, care este învinuit în acest caz, a fost delegat la Procuratura raionului Călărași, iar procurorul Nicolae Pîrău, responsabil cu investigarea accidentului, a declarat că așteaptă finalizarea a două expertize de la Centrul național de expertiză judiciară.

„Am solicitat patru expertize: autotehnică, tehnică, traseologică și informațională. Sperăm că până la sfârșitul anului acestea vor fi gata”, a afirmat Pîrău.

Deși Dumitru Triboi are statut de învinuit, el nu este în arest, deoarece termenul de un an prevăzut de legislație a expirat, și își continuă activitatea profesională.

Accidentul tragic a avut loc pe 20 octombrie 2023, în regiunea satului Bahmut din raionul Călărași, când un vehicul condus de Triboi a lovit o căruță, ducând la decesul celor patru membri ai familiei.

Rudele victimelor cer dreptate și susțin că procurorul care conducea mașina circula cu viteză excesivă.

„Nu ne trebuie bani, ci adevărul”, au declarat acestea, exprimându-și temerile că justiția nu va fi pe deplin aplicată.

La început, Dumitru Triboi a fost arestat preventiv, dar ulterior a fost eliberat sub control judiciar, iar rudele victimelor se tem că acesta va scăpa nesancționat. Avocatul lui Triboi a declarat că incidentul ar putea fi considerat o „infracțiune din imprudență” și că procurorul nu ar fi consumat alcool înainte de accident.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.