Acasă Politic Ion Chicu: ,,Are loc un proces de fraudare fără precedent la alegerile...

Ion Chicu: ,,Are loc un proces de fraudare fără precedent la alegerile din Republica Moldova”. Acuzaţiile aduse

0

Ion Chicu, candidatul Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM), a declarat duminică că se desfășoară un proces de fraudare a alegerilor fără precedent în Republica Moldova. Aceste acuzații vin în contextul în care conducătorii birourilor electorale i-ar fi acceptat doar 7 reprezentanți dintre cei 103 delegați ai partidului său pentru a fi prezenți în secțiile de votare din străinătate.

„Există un proces de fraudare fără precedent, organizat direct de Comisia Electorală Centrală (CEC), care este controlată de partidul Acțiune și Solidaritate (PAS). Deși am delegat 103 reprezentanți, doar 7 au fost acceptați de conducătorii biroului electoral”, a declarat Chicu.

El a acuzat șefii birourilor electorale de peste hotare că au primit instrucțiuni directe de la CEC pentru a nu admite reprezentanți ai PDCM.

„Stimați cetățeni, știți că la aceste alegeri în birourile electorale din afară au fost emise peste 1,5 milioane de buletine de vot. Faptul că reprezentanții oponenților Maiei Sandu nu sunt acceptați la aceste secții confirmă un singur lucru: intenția de a falsifica aceste alegeri”, a adăugat Chicu.

Candidatul PDCM a mai subliniat că, dacă CEC nu va interveni pentru a permite reprezentanților opoziției să participe în birourile electorale din străinătate, el, ca și candidat, împreună cu partidul său, nu vor recunoaște alegerile, în special voturile provenite din afară.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.