Acasă Social IGP: 19 cazuri de încălcări, înregistrate la secțiile de votare din țară

IGP: 19 cazuri de încălcări, înregistrate la secțiile de votare din țară

0

Inspectoratul General al Poliției din Republica Moldova a prezentat un raport privind incidentele electorale înregistrate până la ora 11:00, 20 octombrie.

Conform informațiilor furnizate, au fost documentate patru cazuri de fotografiere a buletinelor de vot în Chișinău, Comrat, Șoldănești și Telenești. De asemenea, s-au înregistrat două cazuri de deteriorare a buletinelor de vot în raioanele Drochia și Comrat.

În plus, s-au raportat și alte incidente:

  • Un caz de corupere a alegătorilor în Chișinău, care nu s-a confirmat;
  • Patru cazuri de agitație electorală în localitățile Briceni, Orhei și Râșcani;
  • Un caz de afișaj electoral neautorizat la Soroca;
  • Un caz de transportare a alegătorilor la Fălești;
  • Un incident în care mai multe persoane au fost prezente în cabina de vot la Dubășari;
  • Cinci alte incidente, inclusiv prezența unei persoane în stare de ebrietate la secția de votare și conflicte.

Poliția a subliniat că sunt în curs de desfășurare acțiuni pentru documentarea și constatarea tuturor incidentelor raportate. La total, 19 cazuri au fost înregistrate și transmise Comisiei Electorale Centrale (CEC).

Astăzi, 20 octombrie, cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot sunt așteptați la urne pentru a alege președintele țării pentru un nou mandat de patru ani și pentru a participa la referendumul constituțional privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.