Acasă Extern Elon Musk va dona zilnic câte 1 milion de dolari până la...

Elon Musk va dona zilnic câte 1 milion de dolari până la alegerile prezidenţiale din noiembrie, unei persoane care semnează o petiţie a sa în sprijinul Constituţiei SUA

0

Miliardarul Elon Musk a promis sâmbătă că va dona câte 1 milion de dolari în fiecare zi până la alegerile din noiembrie, unei persoane care semnează petiţia sa online în sprijinul Constituţiei SUA, transmite Reuters.

Şi nu a pierdut timp, oferind un cec de 1 milion de dolari unui participant la evenimentul său din Pennsylvania, destinat să mobilizeze susţinătorii republicanului Donald Trump. Câştigătorul a fost un bărbat pe nume John Dreher, conform personalului evenimentului.

”Apropo, John nu avea nicio idee. Aşadar, cu plăcere,” a spus fondatorul Tesla în timp ce îi înmâna lui Dreher cecul.

Suma de bani reprezintă cel mai recent exemplu al modului în care Musk îşi foloseşte averea extraordinară pentru a influenţa cursa prezidenţială foarte strânsă dintre Trump şi rivala sa democrată Kamala Harris.

Musk a fondat America PAC, o organizaţie politică de acţiune în sprijinul campaniei prezidenţiale a lui Trump. Grupul ajută la mobilizarea şi înregistrarea alegătorilor în statele decisive, însă există semne că are dificultăţi în atingerea obiectivelor sale.

Evenimentul din Harrisburg este al treilea în tot atâtea zile în Pennsylvania, unde Musk descrie alegerile din noiembrie în termeni dramatici şi îi încurajează pe susţinători să voteze din timp şi să convingă pe alţii să facă la fel.

Sâmbătă, el a spus că, dacă Harris câştigă, acesta va fi ”ultimul scrutin”, sugerând că SUA nu vor mai exista.

De asemenea, el a afirmat că cele două tentative de asasinat împotriva lui Trump demonstrează că acesta tulbură apele şi subminează status quo-ul în moduri în care Harris nu o va face. El a adăugat că acesta este motivul pentru care nimeni nu încearcă să o omoare pe Harris.

”Asasinarea unei marionete este inutilă,” a spus Musk, reiterând un argument pe care l-a făcut anterior într-o postare pe reţelele sociale.

Petiţia pe care Musk le cere oamenilor să o semneze spune: ”Primul şi Al Doilea Amendament garantează libertatea de exprimare şi dreptul de a purta arme. Prin semnătura de mai jos, îmi declar sprijinul pentru Primul şi Al Doilea Amendament.”

Participanţii la evenimentul de sâmbătă au trebuit să semneze petiţia, ceea ce permite grupului America PAC să colecteze detalii de contact ale unor potenţiali alegători pe care îi poate convinge să meargă la urne pentru Trump.

Musk, clasat de Forbes drept cea mai bogată persoană din lume, a oferit până acum cel puţin 75 de milioane de dolari către America PAC, conform declaraţiilor federale, făcând din acest grup o parte crucială a eforturilor lui Trump de a recâştiga Casa Albă.

Antreprenorul din spatele constructorului de maşini Tesla şi al companiei de rachete şi sateliţi SpaceX a sprijinit tot mai mult cauzele republicane şi, în acest an, a devenit un susţinător deschis al lui Trump.

La rândul său, Trump a declarat că, dacă va fi ales, îl va numi pe Musk să conducă o comisie guvernamentală pentru eficienţă.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.