Acasă Social Două străine, prinse pe Aeroportul Chișinău cu valută nedeclarată

Două străine, prinse pe Aeroportul Chișinău cu valută nedeclarată

0

Funcționarii vamali în coordonare cu polițiștii de frontieră au înregistrat două tentative de scoatere ilegală a valutei din țară în ultimele 24 de ore pe Aeroportul Internațional Chișinău.

Potrivit Serviciului Vamal, în aceste cazuri sunt vizate pasagere ale rutelor cu destinațiile Varșovia și Londra, în bagajele de mână ale acestora fiind depistată valuta nedeclarată.

Documentate sunt două femei, ambele nerezidente.

Echipa de control a depistat asupra uneia dintre pasagere suma de 18.000 de dolari, iar asupra celei de-a doua au fost găsite 6.950 de lire sterline, 1.440 de euro și 4.040 de dolari, sume nedeclarate autorității vamale.

În ambele cazuri mijloacele financiare ce depășesc echivalentul sumei permise de transportare fără declarare obligatorie au fost ridicate, iar persoanele riscă să fie sancționate contravențional în conformitate cu prevederile art. 43¹, 287 alin. (10) Codul contravențional.

Foto: Customs.gov.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.