Acasă Comunicate de presă Șase instituții de învățământ vor beneficia de echipamente IT moderne

Șase instituții de învățământ vor beneficia de echipamente IT moderne

0

Un număr de șase instituții de învățământ profesional tehnic din Republica Moldova vor beneficia de 130 de monoblocuri, echipamente IT moderne pentru laboratorul Centrului de Excelență în Informatică și Tehnologii Informaționale, precum și electrocasnice destinate căminelor studențești din 32 de instituții.

Aceste achiziții au fost realizate cu sprijin financiar din partea Ministerului Federal al Cooperării Economice și Dezvoltării din Germania (BMZ), prin intermediul GIZ Moldova.

Ministerul Educației și Cercetării a subliniat că aceste dotări vor contribui semnificativ la îmbunătățirea calității educației și la condițiile de trai în căminele studențești. Proiectul vizează sprijinirea formării unei forțe de muncă calificate, aliniate cerințelor actuale ale pieței muncii.

De asemenea, inițiativa se aliniează eforturilor de modernizare a sistemului educațional național la standardele Uniunii Europene, având un rol important în creșterea competitivității Republicii Moldova pe piața internațională a muncii.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.