Acasă Politic VIDEO // Maia Sandu îndeamnă chișinăuienii să participe activ la referendum: „De...

VIDEO // Maia Sandu îndeamnă chișinăuienii să participe activ la referendum: „De voi depinde dacă Moldova și Chișinăul vor arăta ca orașele europene”

0

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a lansat un apel către locuitorii capitalei pentru a se implica activ în referendumul constituțional programat pentru 20 octombrie. Șeful statului a subliniat că votul chișinăuienilor a avut întotdeauna un impact semnificativ asupra democrației în țară.

„Dragi chișinăuieni, voi ați avut întotdeauna un cuvânt important în apărarea democrației în Moldova. Chișinăul a devenit casa multor moldoveni din satele și orașele noastre care caută un loc de muncă mai bun. Acesta este un centru cultural și artistic, locul unde se desfășoară evenimente remarcabile și care atrage mii de oameni din întreaga țară și din afară. Chișinăul este fața care întâmpină oaspeții. Toate aceste realizări sunt posibile doar într-o democrație. Inovația, progresul și traiul într-o lume modernă, cu momente frumoase pentru toți cetățenii, sunt realizabile doar dacă rămânem o țară liberă”, a afirmat Sandu într-un spot video publicat pe rețelele de socializare.

Ea a adăugat că pe 20 octombrie, cetățenii vor decide ce tip de țară doresc pentru Moldova.

„De voi, chișinăuieni, depinde dacă Moldova și Chișinăul vor deveni orașe europene, dacă vom putea circula liber și fără obstacole, dacă investițiile vor veni, iar țara își va continua drumul spre dezvoltare. Turul doi la referendum nu va exista. Chișinău, pe 20 octombrie, cere două buletine și votează – pentru oraș, pentru Moldova”, a încurajat Maia Sandu.

Pe 20 octombrie, în Republica Moldova se vor desfășura alegeri prezidențiale și un referendum constituțional privind aderarea țării la Uniunea Europeană.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.