Acasă Politic Alexandr Slusari: „Anchetele despre finanțarea ilegală și coruperea alegătorilor – doar spectacol...

Alexandr Slusari: „Anchetele despre finanțarea ilegală și coruperea alegătorilor – doar spectacol mediatic?”

0

Fostul deputat al Blocului ACUM, Alexandr Slusari, și-a exprimat public nemulțumirea față de lipsa de acțiuni concrete în investigarea finanțării ilegale și coruperii alegătorilor în campania prezidențială, sugerând că autoritățile oferă doar un „spectacol mediatic”. Într-o declarație recentă, Slusari a reamintit conferința de presă organizată cu două săptămâni în urmă de către șefii Inspectoratului General al Poliției (IGP) și ai Procuraturii Anticorupție, în care au fost aduse acuzații legate de finanțarea politică ilegală și coruperea alegătorilor. Atunci, s-a discutat despre posibila excludere a trei candidați din cursa electorală.

„Acum două săptămâni, șefii IGP și Procuraturii Anticorupție au organizat o conferință de presă care a fost de fapt un show despre finanțarea ilegală și coruperea alegătorilor. Domnul Cernăuțeanu a apărut pe mai multe televiziuni, afirmând cu mare încredere că cel puțin trei candidați la funcția de președinte sunt vizați în ancheta respectivă și că IGP va solicita excluderea lor din cursă la Comisia Electorală Centrală. Ne-au promis că vom lucra inclusiv în weekend pentru a grăbi procesul”, a afirmat Slusari.

Cu doar trei zile înainte de scrutinul prezidențial, acesta a subliniat că, în ciuda solicitărilor presei, Comisia Electorală Centrală afirmă că nu a primit încă documentele de la IGP.

„Kinourile s-au terminat. Candidații lui Șor continuă campania electorală, iar eu încep să cred că aceasta este, de fapt, un paravan pentru un alt candidat. Domnul Cernăuțeanu dă vina pe procurori și pare mai preocupat de lupta cu activiștii proeuropeni care nu o susțin pe Maia Sandu”, a adăugat el.

Slusari a criticat vehement această situație, afirmând că este sătul de „spectacole” cu declarații pompoase și sterile.

„După mine, există doar două explicații pentru ceea ce se întâmplă: fie actuala guvernare este convenabilă cu existența grupărilor politico-criminale ca justificare pentru lipsa de reforme și deteriorarea economiei, fie organele de forță sunt infiltrate de oligarhii fugari. Ambele scenarii sunt extrem de periculoase pentru securitatea Moldovei”, a concluzionat fostul deputat.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.