Acasă Extern Percheziţii domiciliare pentru destructurarea unei reţele implicate în săvârşirea de infracţiuni asociate...

Percheziţii domiciliare pentru destructurarea unei reţele implicate în săvârşirea de infracţiuni asociate criminalităţii organizate

0

La data de 17 octombrie 2024, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratelor Teritoriale ale Poliției de Frontieră Iași și Sighetu Marmației, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Botoșani, au derulat o acțiune vastă, efectuând 83 de percheziții domiciliare în județele Botoșani și Suceava. Aceste acțiuni sunt parte a unei investigații privind constituirea unui grup infracțional organizat, implicat în contrabanda cu țigarete.

Cercetările efectuate de autorități au arătat că, începând cu anul 2022, pe raza județului Botoșani au operat mai multe grupuri infracționale interdependente, care au acționat coordonat în sfera contrabandei cu țigarete provenite din afara Uniunii Europene. Aceste grupuri au introdus ilegal țigarete în România din Moldova și Ucraina, utilizând cărăuși pentru transport, iar ulterior bunurile erau depozitate în locații temporare pentru valorificare.

Transporturile de țigarete erau realizate cu autovehicule adaptate pentru ascunderea bunurilor de contrabandă, iar persoanele implicate în activitățile infracționale manifestau o atentă monitorizare a autorităților și a autoturismelor străine din zonă. De asemenea, depozitarea și comercializarea țigaretelor erau supravegheate cu grijă pentru a minimiza riscul de a fi prinși în flagrant.

Pe parcursul anchetei, au fost identificate mai multe transporturi de țigarete, iar cantități semnificative au fost confiscate. Audierile în acest caz vor avea loc la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Botoșani.

Acțiunea beneficiază de sprijinul poliștilor din cadrul Inspectoratelor de Poliție ale județelor Botoșani și Suceava, precum și de asistența jandarmilor de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani.

Este important de menționat că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale stipulate în Codul de procedură penală, inclusiv de prezumția de nevinovăție.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.