Acasă Extern O bandă de hoți români a furat șampanie de peste 70.000 lire...

O bandă de hoți români a furat șampanie de peste 70.000 lire sterline din magazine celebre din Marea Britanie

0

O bandă de hoţi din România, denumită „banda şampaniei”, a devenit spaima marilor lanţuri de magazine din Marea Britanie. A furat din supermarketuri produse în valoare de cel puțin 73.000 de lire sterline, potrivit dezvăluirilor făcute pentru BBC de experții care încearcă să ajute companiile să prevină furturile.

Hoții operează de obicei în grupuri de câte trei. Poartă căști conectate prin bluetooth ca să comunice și să se avertizeze între ei dacă un paznic este cu ochii pe ei. În încercarea de a nu ieși în evidență, hoții împing un cărucior sau cară un coș de cumpărături în timp ce se plimbă printre raioane și iau de pe rafturi sticle de șampanie scumpă.

Apoi, unul dintre membrii grupului declanșează alarma de securitate ca să le distragă atenția angajaților magazinului, în timp ce alt hoț iese pur și simplu din supermarket cu produsele furate.

„Este ca o operațiune în stil mafiot. Este condusă ca o afacere”, a spus Sarah Bird de la National Business Crime Solution (NBCS),o organizație care lucrează cu 100 de companii din retail pentru a dejuca planurile hoților, citează digi24.

Banda de hoți de șampanie a comis cel puțin 60 de furturi în Marea Britanie. Marfa furată ia apoi drumul Europei şi este vândută şi în România.

Poliţiştii se simt neputincioşi. Infractorii sunt arestaţi, şi apoi eliberaţi pe cauţiune.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.