Acasă Social FOTO // O rachetă a căzut în satul Lencăuți, raionul Ocnița: Oamenii...

FOTO // O rachetă a căzut în satul Lencăuți, raionul Ocnița: Oamenii legii intervin, mai multe versiuni despre incident

0

În această dimineață, o rachetă ar fi căzut în satul Lencăuți, raionul Ocnița, stârnind îngrijorări și confuzie în rândul localnicilor. Există mai multe versiuni cu privire la circumstanțele incidentului: unii martori susțin că ar fi fost vorba despre o rachetă de apărare aeriană care și-a pierdut ținta, în timp ce alții afirmă că aceasta ar fi fost doborâtă.

Imaginile postate pe rețelele sociale arată intervenția rapidă a oamenilor legii la fața locului. Eforturile autorităților de a obține detalii suplimentare de la Inspectoratul General al Poliției de Frontieră nu au dus la o confirmare sau infirmare a informațiilor până în prezent.

Este important de menționat că, după invazia Rusiei în Ucraina din 2022, Republica Moldova a fost martora unor incidente similare cu rachete căzute, în special în zonele apropiate de granița cu Ucraina.

Printre aceste incidente, prima rachetă rusească a căzut pe teritoriul moldovei pe 31 octombrie 2022, în localitatea Naslavcea, raionul Ocnița. Ulterior, pe 5 decembrie 2022, o altă rachetă a fost găsită lângă Briceni, iar pe 14 ianuarie 2023, resturi de rachetă cu 80 de kilograme de explozibil au fost descoperite în satul Larga, Briceni, la aproximativ 20 de kilometri de granița cu România.

De asemenea, autoritățile din Moldova au raportat că rachetele rusești au încălcat și traversat spațiul aerian al țării de mai multe ori, generând temeri cu privire la siguranța națională. Incidentul de astăzi adaugă o nouă pagină la aceste îngrijorări, iar autoritățile continue să investigheze evenimentele.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.