Acasă Justiţie CNA confiscă aproape un milion de lei și 36.000 de euro în...

CNA confiscă aproape un milion de lei și 36.000 de euro în dosarul de corupție electorală

0

Centrul Naţional Anticorupţie (CNA) a ridicat circa un milion de lei şi 36 de mii de euro în urma percheziţiilor efectuate săptămâna trecută, într-un dosar de  finanțare ilegală a unei formațiuni politice, corupere electorală pasivă, corupere pasivă și încălcarea modului de gestionare a mijloacelor financiare ale partidelor politice şi ale fondurilor electorale. În urma descinderilor, trei persoane au primit arest la domiciliu, iar un învinuit a fost plasat în arest preventiv. De asemenea, CNA mai anunţă că a recepționat de la Inspectoratul General de Poliție peste 100 de procese-verbale de constatare a contravenției de corupere electorală pasivă, infracţiune ce se pedepseşte cu amendă de până la 37.500 de lei.

” O persoană a fost reținută în urma unor percheziții desfășurate la Orhei în localitatea Jora de Jos. Acțiunile au avut loc în cadrul unui dosar de finanțare ilegală a unei formațiuni politice din partea unui grup organizat, iar de la fața locului a fost ridicat circa 1 milion de lei. Alte 36 de mii de euro au fost ridicate în cadrul unui dosar de finanțare ilegală a unei formațiuni politice din partea unui grup organizat. Totodată, 18 funcționari publici printre care primarul și viceprimarul or. Orhei, arhitectul-șef, agenți constatatori și mai mulți consilieri raionali au fost percheziționați într-o cauză penală pornită pe faptul coruperii pasive și încălcării modului de gestionare a mijloacelor financiare ale partidelor politice sau ale fondurilor electorale. Ca rezultat, 3 învinuiți au fost plasați în arest la domiciliu pentru 30 de zile și 1 învinuit în arest preventiv pentru 30 de zile. În plus, CNA a recepționat de la Inspectoratul General de Poliție peste 100 de procese-verbale de constatare a contravenției prevăzute de art. 47 prim Cod Contravențional – coruperea electorală pasivă. Este vorba despre constatarea faptelor de pretindere, acceptare sau primire, personal sau prin mijlocitor, de către un alegător a bunurilor, serviciilor, privilegiilor sau avantajelor sub orice formă, iar pentru comiterea acestei contravenții, legislația în vigoare prevede o amendă de până la 37 500 de lei”, mai explică CNA.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.