Acasă Extern Singura filială a Universității de Stat din Moscova în Europa, închisă

Singura filială a Universității de Stat din Moscova în Europa, închisă

0

În Slovenia, o filială a Universității de Stat din Moscova Lomonosov, deschisă în orașul Koper în 2017, a fost închisă, relatează RIA Novosti cu referire la rectorul Universității de Stat din Moscova Viktor Sadovnichy.

Potrivit lui Sadovnichy, a primit o scrisoare despre închiderea Universității de Stat din Moscova de la conducerea Universității Primorsky, pe baza căreia a funcționat filiala, scrie stirileprotv.ro.

„Nu noi am închis. Ministerul [Educației și Științei] nu are nimic de-a face cu asta, nici Universitatea de Stat din Moscova”, a spus Sadovnici.

Nu este specificat motivul pentru care filiala a fost închisă.

În septembrie 2017, guvernul sloven a aprobat cererea Universității Primorska din Koper pentru un parteneriat cu Universitatea de Stat din Moscova, după care a fost deschisă o filială, care a devenit primul și singurul birou de reprezentanță al Universității de Stat din Moscova din Europa.

Universitatea din Primorska a raportat că au fost alocați 500 de mii de euro pentru crearea și punerea în funcțiune a filialei.

În prima etapă, cooperarea universitară s-a limitat la studiul economiei și finanțelor. Au fost planificate și cursuri de matematică, biologie, filologie, științe politice și turism.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.