Acasă Social UE aprobă un nou cadru de sancțiuni împotriva Rusiei: Sunt aplicabile și...

UE aprobă un nou cadru de sancțiuni împotriva Rusiei: Sunt aplicabile și în Moldova

0

Consiliul European a instituit un nou cadru de sancțiuni care vizează persoanele și entitățile implicate în acțiuni destabilizatoare în favoarea Rusiei, cum ar fi subminarea proceselor electorale, atacurile cibernetice și manipularea informațiilor. Noul set de măsuri, aplicabil și în Republica Moldova, vine într-un moment crucial, având în vedere apropierea alegerilor prezidențiale și a referendumului de aderare din 20 octombrie.

Prin această inițiativă, Uniunea Europeană își consolidează apărarea împotriva amenințărilor hibride și subliniază angajamentul de a proteja valorile democratice și integritatea statelor membre, dar și a țărilor partenere, scrie moldova1.md.

Cei desemnați vor fi supuși înghețării activelor și interdicției de călătorie, iar companiilor din UE li se va interzice să le pună la dispoziție fonduri sau resurse financiare.

Decizia a fost aprobată pe baza propunerii lui Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe, și este parte din strategia blocului comunitar de a răspunde campaniei de destabilizare a Kremlinului, care a luat amploare prin noi operațiuni desfășurate pe teritoriul european. 

Consiliul a subliniat că astfel de măsuri sunt esențiale pentru a contracara tacticile tot mai complexe și pentru a descuraja alte acțiuni similare în viitor.

Noul cadru vine în completarea pachetelor de sancțiuni anterioare, care au vizat deja peste 2.200 de persoane și entități din Rusia. Măsurile se vor aplica și în statele candidate la aderare, inclusiv Republica Moldova, pentru a preveni influențele externe asupra proceselor democratice din regiune.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.