Acasă Extern Laureații premiului Nobel pentru Fizică trag un semnal de alarmă legat de...

Laureații premiului Nobel pentru Fizică trag un semnal de alarmă legat de inteligența artificială

0

Britanico-canadianul Geoffrey Hinton și americanul John Hopfield, recompensați marți cu Premiul Nobel pentru Fizică pentru lucrările lor în domeniul „învățării automate”, esențială pentru dezvoltarea inteligenței artificiale (AI), au tras un semnal de alarmă cu privire la această tehnologie, scrie AFP, conform G4Media.

Laureații efectuează cercetări în domeniul rețelelor neuronale artificiale încă din anii 1980, deschizând calea către promisiunea inteligenței artificiale, o revoluție tehnologică care stârnește îngrijorare chiar și în rândul părinților săi.

„Mă tem că consecința generală a tuturor acestor lucruri vor fi sistemele care sunt mai inteligente decât noi și care vor ajunge să preia controlul”, a declarat Geoffrey Hinton presei, după anunțul premiilor Nobel pentru fizică.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.