Acasă Social Vitalie Micov – noul șef al Marelui Stat Major al Armatei Naționale

Vitalie Micov – noul șef al Marelui Stat Major al Armatei Naționale

0

În ședința de astăzi, Guvernul a aprobat candidatura lui Vitalie Micov pentru funcția de șef al Marelui Stat Major al Armatei Naționale. Propunerea de numire va fi transmisă președintei Maia Sandu pentru aprobată.

Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, a subliniat că Vitalie Micov dispune de cunoștințele și experiența necesare pentru a planifica și implementa reformele esențiale, astfel transformând instituția de apărare într-un garant al păcii și al valorilor democratice în țară.

Trebuie menționat că, pe 18 septembrie, Guvernul a hotărât să îi propună președintei Maia Sandu demiterea lui Eduard Ohladciuc din funcția de șef al Marelui Stat Major.

Prim-ministrul Dorin Recean a descris această decizie drept „o procedură obișnuită”.

La data de 26 septembrie, decretul de demitere a fost semnat oficial de președinta Maia Sandu, deschizând astfel calea pentru numirea lui Vitalie Micov.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.