Acasă Comunicate de presă Obligația de furnizare a gazelor naturale de către Moldovagaz prelungită pentru încă...

Obligația de furnizare a gazelor naturale de către Moldovagaz prelungită pentru încă un an

0

Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a adoptat o hotărâre prin care obligația de serviciu public pentru SA „Moldovagaz” de a furniza gaze naturale ca furnizor de ultimă opțiune a fost prelungită pentru încă un an. Decizia a fost luată în contextul în care procedura de selectare competitivă a unui nou furnizor de ultimă opțiune nu a fost finalizată, din cauza lipsei de interes din partea furnizorilor activi pe piața gazelor.

„Pentru a proteja drepturile consumatorilor finali care și-au pierdut furnizorul de gaze naturale, ANRE a decis extinderea termenului de executare a obligației de furnizare de ultimă opțiune de către „Moldovagaz” pe întreg teritoriul Republicii Moldova, până la 12 octombrie 2025. Astfel, consumatorii afectați vor continua să beneficieze de gaze naturale la prețuri reglementate”, se arată într-un comunicat de presă emis de ANRE.

Furnizorului de gaze naturale care asigură serviciul public de ultimă opțiune îi revine obligația de a asigura continuitatea furnizării neîntrerupte a gazelor către consumatorii care și-au pierdut furnizorul, pe o perioadă de până la patru luni. De asemenea, este responsabil să pună la dispoziția consumatorului un contract în formă scrisă, în termen de maximum opt zile calendaristice de la începerii furnizării.

ANRE specifică faptul că prețurile la care se va face livrarea gazelor naturale vor fi reglementate, transparente, nediscriminatorii și comparabile. Numărul consumatorilor finali care vor beneficia de aceste gaze poate varia între unu și 825.179, în funcție de situația individuală a fiecărui furnizor. De asemenea, volumul de gaze consumat de aceștia în termen de patru luni poate oscila între unu și 436,5 milioane de metri cubi, conform statisticilor din anul precedent.

Această măsură subliniază angajamentul ANRE de a asigura protecția consumatorilor într-un context economic tot mai dificil.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.