Acasă Politic Guvernul anunță indemnizație unică de 2.300 lei pentru pensionari, în plină campanie...

Guvernul anunță indemnizație unică de 2.300 lei pentru pensionari, în plină campanie electorală

0

Pensionarii din Republica Moldova vor beneficia de o indemnizație unică în valoare de 2.300 de lei, a declarat premierul Dorin Recean la începutul ședinței Cabinetului de Miniștri. Această măsură este destinată să sprijine persoanele în vârstă, care se confruntă cu dificultăți financiare.

Dorin Recean a subliniat că, deși pensiile au fost recent majorate, acestea rămân insuficiente pentru a acoperi nevoile de bază ale pensionarilor.

„Este vorba despre aproximativ 30.000 de persoane vulnerabile care vor beneficia de acest ajutor. Înțeleg că trebuie să muncim și mai mult pentru a îmbunătăți situația lor”, a declarat prim-ministrul.

El a menționat că există o categorie specială de pensionari care, deși au muncit din greu, primesc pensii mici.

„Decizia de a oferi o indemnizație unică de 2.300 de lei, similară cu cea de anul trecut, este menită să sprijine aceste persoane care au contribuit mult la societate”, a adăugat Recean.

Ministerul Muncii și Protecției Sociale va publica detalii suplimentare referitoare la persoanele eligibile pentru a primi această indemnizație și perioada în care ajutorul va fi acordat.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.