Acasă Politic Numărul secțiilor de vot din Federația Rusă pentru alegerile din 20 octombrie...

Numărul secțiilor de vot din Federația Rusă pentru alegerile din 20 octombrie scade la două, de la cinci inițial planificate

0

În Federația Rusă vor fi deschise 2 secții de votare la 20 octombrie, și nu 5 – așa cum era stabilit inițial. Comisia Electorală Centrală a anunțat aseară că au fost deschise pachetele și nimicite cele 26 de mii de buletine de vot (câte 13 mii de buletine pentru fiecare scrutin), care urmau să fie expediate secțiilor de votare nr. 38/196, 38/197 și 38/198, constituite de către Comisie pentru alegătorii din Federația Rusă.

“Aceasta s-a întâmplat urmare a deciziei autorității electorale prin care s-a constatat imposibilitatea asigurării procesului de vot de către Ministerul Afacerilor Externe pentru secțiile de votare menționate”, a punctat Comisia.

Amintim că, la 14 septembrie, CEC a decis organizarea a 234 de secții de votare în străinătate pentru referendumul republican constituțional și alegerile prezidențiale. Dintre acestea, în Federația Rusă trebuiau să fie deschise cinci.

Ulterior, la 27 septembrie, Ministerul Afacerilor Externe, în baza unui aviz al Serviciului de Informații și Securitate, a propus CEC deschiderea a două secții de votare în Federația Rusă. Argumentul adus, în acest sens, era „că ei nu pot asigura securitatea funcționarilor electorali și a alegătorilor în mai multe regiuni din Federația Rusă, decât în locația misiunii diplomatice”, preciza vicepreședintele CEC.

În acest context, vicepreședintele CEC, Pavel Postică, menționa faptul că autoritatea electorală urmează să analizeze toate argumentele care au stat la baza deciziilor Consiliilor și „în timp rezonabil” să vină cu o reacție la acest subiect.

Precizăm că, la ultimele două scrutine, cel parlamentar din 2021 și cel prezidențial din 2020, în Rusia au fost deschise 17 secții de vot.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.