Acasă Social Slusari cere publicarea listei companiilor de la care Energocom a cumpărat gaze

Slusari cere publicarea listei companiilor de la care Energocom a cumpărat gaze

0

Alexandru Slusari, fost membru al Consiliului de Administrație al unei companii de stat, a cerut publicarea numelui companiilor de la care Energocom a achiziționat gaze naturale în perioada vara-toamna anului 2024. Activistul a făcut această declarație pe rețelele de socializare, subliniind că Agenția Proprietății de Stat întârzie lansarea licitației pentru selectarea unui administrator pentru SA Energocom și că se pare că încearcă să-și însușească competențele exclusive ale Consiliului de Administrație al companiei.

„Mă tem că în acest proces sunt implicate jocuri politice, lucru pe care l-am evitat până acum în activitatea Consiliului companiei”, a afirmat Slusari.

El a subliniat că, în perioada cât a fost membru al Consiliului, achizițiile de gaze s-au desfășurat transparen și au fost însoțite de comunicate de presă corespunzătoare.

Slusari a insistat asupra necesității de a publica numele tuturor companiilor care au furnizat gaze naturale pentru Energocom, precum și prețurile de achiziție odată ce procesul de achiziție pentru sezonul de încălzire se va finaliza.

“Trebuie să dezmințim mitul promovat de grupările politico-criminale conform căruia noi cumpărăm gaze rusești de la intermediari la un preț triplu”, a declarat el.

El a adăugat că, deși Energocom poate avea aspecte care necesită îmbunătățiri, are dovezi clare că compania nu achiziționează gaze la prețuri exorbitante și organizează licitații transparente, cumpărând gaze la prețuri ce nu depășesc, iar adesea sunt chiar mai mici decât cele stipulate în contractul Moldovagaz cu Gazprom.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.