Acasă Politic Slusari denunță jocuri politice murdare în procesul de numire a directorului Energocom

Slusari denunță jocuri politice murdare în procesul de numire a directorului Energocom

0

Memebrul Consiliului de Administrație Energocom, Alexandru Slusari, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la tergiversarea procesului de numire a unui nou director la SA Energocom. El a acuzat Agenția Proprietății Publice (APP) că încearcă să-și depășească atribuțiile, preluând competențele exclusive ale Consiliului întreprinderii. Ba mai mult, la mijloc ar fo jocuri politice, scrie bani.md.

„Mă tem că la mijloc sunt jocuri politice, lucru pe care l-am evitat până acum în activitatea Consiliului. Am funcționat transparent, cu multe comunicate de presă”, a declarat Slusari.

În plus, acesta a insistat asupra necesității publicării numelor tuturor companiilor de la care Energocom a achiziționat gaze naturale în vara și toamna anului 2024, precum și prețurile acestora, după finalizarea achizițiilor pentru sezonul rece. „Este nevoie să dezmințim falsurile promovate de grupările politico-criminale, care susțin că gazul rusesc este achiziționat de la intermediari la prețuri triple.”

Slusari a recunoscut că există loc de îmbunătățiri în activitatea Energocom, însă a subliniat că, după plecarea lui Andrei Spânu din domeniul energetic, compania nu mai cumpără gaz în exces la prețuri mari și organizează licitațiile în mod transparent. „Prețurile la care Energocom cumpără gazul sunt deseori mai mici decât formula stabilită în contractul cu Gazprom.”

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.