Acasă Economic Schimbare majoră la BNM! Va integra inteligența artificială în activitățile de supraveghere

Schimbare majoră la BNM! Va integra inteligența artificială în activitățile de supraveghere

0

Banca Națională a Moldovei intenționează să extindă utilizarea instrumentelor inteligenței artificiale în mai multe domenii cheie. „Ne propunem să integrăm AI în activitatea noastră de supraveghere, unde aceste tehnologii pot îmbunătăți procesul de analiză a rapoartelor, identificând totodată riscurile și asigurând conformitatea mai eficient”, a declarat Anca Dragu, guvernatoarea BNM la cea de-a 15-a ediție a seminarului pe probleme de stabilitate financiară organizată de Banca Națională a României la Sinaia, scrie bani.md.

Anca Dragu a menționat că instituția pe care o conduce utilizează mai multe instrumente AI pentru a îmbunătăți eficiența operațiunilor, printre care recunoașterea optică a caracterelor în convertirea documentelor scanate, clasificarea informațiilor-cheie, precum și utilizarea unui asistent de reglementare și conformitate alimentat de inteligență artificială.

„Scopul nostru este să integrăm AI în moduri care să îmbunătățească eficiența operațională și luarea deciziilor, asigurându-ne, în același timp, că aceste inovații nu afectează securitatea datelor și stabilitatea financiară sau ”, a adăugat guvernatoarea BNM.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.