Acasă Extern Ambasadoarea Germaniei, convocată la MAE ungar după un discurs critic la adresa...

Ambasadoarea Germaniei, convocată la MAE ungar după un discurs critic la adresa guvernului Orban

0

Ministerul de Externe ungar a convocat-o joi pe ambasadoarea Germaniei, după ce aceasta a susţinut un discurs prin care s-a „amestecat grosolan în afacerile interne ale Ungariei”, într-un mod în care a încălcat suveranitatea acestei ţări, a anunţat ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, transmite agenţia MTI.

Acest discurs, susţinut miercuri, este „complet inacceptabil”, a adăugat Szijjarto în declaraţia sa postată pe Facebook. „Ne aşteptăm întotdeauna la respect din partea ambasadorilor aflaţi la post în ţara noastră”, a subliniat el.

Ambasadoarea Germaniei la Budapesta, Julia Gross, a îndemnat personalităţi publice ungare să se pronunţe împotriva acţiunilor despre care ea afirmă că erodează încrederea aliaţilor Ungariei din NATO şi UE, într-un discurs neobişnuit de critic la care nu au fost prezenţi oficiali ungari de rang înalt, relatează Reuters, transmite Agerpres.

„Ungaria se află pe o cale care o îndepărtează de prietenii ei”, a declarat ea miercuri seara, în faţa unei audienţe formate din diplomaţi, reprezentanţi ai unor ONG-uri şi oficiali ungari, pentru a marca Ziua Unităţii Germane.

Ambasadoarea a mai estimat că o serie de acţiuni au subminat încrederea în Ungaria, menţionând între altele ceea ce premierul Viktor Orban a descris ca fiind „o misiune de pace” pentru Ucraina, care a inclus discuţii cu preşedintele rus Vladimir Putin în iulie, acţiune care nu a fost sprijinită de alte state membre ale Uniunii Europene.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.