Acasă Extern ULTIMA ORĂ // O moldoveancă a decedat în urma atacului terorist din...

ULTIMA ORĂ // O moldoveancă a decedat în urma atacului terorist din Israel

0

Vești triste din Israel, stat atacat cu rachete de Iran în seara zilei de marți, 1 octombrie curent. O moldoveancă, preliminar în vârstă de 40 de ani, a decedat, fiind printre victimele atacului terorist din orășelul Jaffa, Tel Aviv. Femeia ar fi căsătorită, are un copil de șase ani, iar în Israel se afla de 18 ani. Despre acest lucru a scris inițial presa din Israel, informație confirmată ulterior și de Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova (MAE), scrie realitatea.md.

„Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova își exprimă regretul profund în legătură cu decesul unei cetățence a țării noastre în urma atacului terorist din Yaffo, Tel-Aviv, produs în seara zilei de 1 octombrie 2024.

Ambasada Republicii Moldova în Israel este în contact permanent cu autoritățile locale, fiind în așteptarea confirmării oficiale a identității victimei. De asemenea, misiunea noastră diplomatică este pregătiră să ofere rudelor și apropiaților victimei toată asistența consulară ce se impune.

Adresăm pe această cale sincere și profunde condoleanțe tuturor familiilor îndoliate în urma sângerosului atac terorist soldat cu șapte victime și produs în paralel cu atacul balistic iranian asupra Israelului. Ambele atacuri au fost condamnate cu fermitate de autoritățile Republicii Moldova”, se arată în mesajul emis de MAE.

Presa scrie că, în total, în urma atacului sângeros, au decedat şapte persoane, iar alte 16 au fost rănite.

Pe rețelele de socializare apar informații precum că femeia din imagini ar fi moldoveanca care a decedat.

Amintim că marți, 1 octombrie, Iranul a lansat un atac masiv cu rachete în Israel. Totodată, au avut loc mai multe atacuri teroriste în Tel Aviv. Unul dintre incidente a avut loc în Jaffa, una dintre suburbiile capitalei. Două persoane înarmate au coborât dintr-un metrou ușor și au deschis focul asupra trecătorilor. În altă parte a orașului, se pare că un localnic a fost atacat cu un cuțit și a fost rănit. Un alt incident ar fi avut loc într-o sinagogă.

Ministrul de Externe de la Chișinău, Mihai Popșoi, a condamnat atacurile.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.