Acasă Comunicate de presă Guvernul a aprobat planul de pregătire pentru sezonul de încălzire: Ce măsuri...

Guvernul a aprobat planul de pregătire pentru sezonul de încălzire: Ce măsuri include

0

Menținerea stocurilor de securitate de gaze naturale, diversificarea surselor de aprovizionare și utilizarea combustibililor alternativi sunt câteva dintre măsurile prevăzute în planul de pregătire pentru sezonul de încălzire 2024-2025, aprobat astăzi de miniștri.

Documentul stabilește măsurile necesare pentru asigurarea securității energetice a țării noastre în contextul riscurilor legate de întreruperea aprovizionării cu gaze naturale din partea concernului rus Gazprom.

Pe lângă crearea și menținerea stocurilor de gaze naturale, este prevăzută și mаjоrаrеа capacității comerciale la granița România – Republica Moldova. 

Totodată, vor fi asigurate stocuri de păcură, cărbune și combustibil alternativ. Generatoarele electrice din instituțiile publice vor fi verificate, iar cele care nu dispun de astfel de echipamente vor fi dotate.  

„De asemenea, va fi promovată utilizarea biomasei și surselor de energie regenerabilă, va fi accelerată implementarea programelor de eficientizare a consumului de energie”, se menționează într-un comunicat.

Menționăm că, tot în ședința Guvernului de astăzi, a fost instituită o comisie guvernamentală de coordonare a măsurilor menționate. Aceasta va  monitoriza implementarea lor și va interveni rapid în caz de criză.

„Aceasta va colabora cu toți actorii relevanți din sectorul energetic pentru a asigura continuitatea furnizării de energie și gaze naturale pe ambele maluri ale Nistrului”, se precizează în comunicat.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.