Acasă Politic Propunerea lui Renato Usatîi – includerea în Constituție a garanției ca terenurile...

Propunerea lui Renato Usatîi – includerea în Constituție a garanției ca terenurile să nu poată fi vândute străinilor

0

Moldova nu trebuie să admită vânzarea terenurilor străinilor, iar garanție pentru această măsură este includerea în Constituție a acestei norme, a declarat Renato Usatîi, candidatul Partidului Nostru la funcția de președinte al țării, informează TRIBUNA.

La întâlnirea cu oamenii din raionul Cantemir, Renato Usatîi a subliniat că “acest articol din Legea Supremă să nu poată fi modificat, decât prin referendum național, la fel cum e și în cazul neutralității țării”.

„Unul din diplomații străini s-a scăpat cu vorba, că dacă Moldova merge în UE, pământurile noastre, conform legii, vor putea fi vândute străinilor. Moldova nu trebuie să admită vânzarea terenurilor cetățenilor străini! Pământul, poporul nostru e tot ce avem mai scump în Moldova, ce ne-a mai rămas, ce n-au reușit să fure niciun partid din cele care au fost la guvernare. Ca să nu ne trezim cu o majoritate parlamentară care să modifice legea și să permită vânzarea pământului străinilor, trebuie să includem această interdicție în Constituție! Acest articol din Legea Supremă să nu poată fi modificat, decât prin referendum național, la fel cum e și în cazul neutralității țării. Va fi cea mai mare garanție pentru cetățeanul simplu, pentru generațiile viitoare că nicio modificare a legii și nicio guvernare nu va permite vânzarea pământului străinilor. Este pământul nostru, țara noastră și noi decidem ce facem cu ea!”, a declarat Renato Usatîi.

Inițiativa lui Renato Usatîi a primit o susținere puternică din partea cetățenilor din raionul Cantemir.

„Pământul și oamenii noștri sunt principala bogăție a Moldovei de care suntem obligați să avem grijă. Le mulțumesc oamenilor din Cantemir pentru participarea la întâlnire și discuția activă pe care am avut-o!”, a conchis Renato Usatîi.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.