Acasă Social VIDEO // O femeie a fost lovită și insultată de către un...

VIDEO // O femeie a fost lovită și insultată de către un șofer agresiv

0

Un bărbat și-a exprimat indignarea față de comportamentul agresiv al unui șofer care a agresat-o fizic pe soția. Totul s-ar fi întâmplat în data de 27 septembrie, pe strada Grădina Botanică din Chișinău. Incidentul a coincis cu o manifestație organizată de mai multe femei în fața Ministerului Justiției, care protestau împotriva abuzurilor și violenței asupra femeilor.

Potrivit declarațiilor bărbatului, soția sa, aflată la volanul autoturismului personal împreună cu o colegă, a fost depășită periculos de un automobil de tip RAV4, cu numere de înmatriculare ADK 007. Drept reacție la manevra imprudentă, femeia l-a claxonat pe șofer și a semnalat cu faza lungă pentru a atrage atenția asupra încălcării.

„Acest individ, care crede că poate face orice pe drumurile publice, a coborât din mașină și s-a apropiat de soția mea cu un limbaj vulgar și agresiv. După ce și-a epuizat arsenalul de injurii, a lovit-o peste față fără nicio reținere. Martorii care se aflau în trafic au început să claxoneze în semn de solidaritate, însă agresorul le-a răspuns cu gesturi obscene”, a scris soțul victimei pe o rețea de socializare.

Bărbatul a menționat că, în ciuda apelurilor către poliție și intervenției acestora, agresorul nu a fost supus testării pentru alcool sau alte substanțe interzise, deși soția sa a simțit un puternic miros de alcool de la el.

Poliția a precizat că pentru a iniția testarea este necesară existența unor dovezi concrete, cum ar fi mărturii directe sau înregistrări audio-video.

„Am cerut poliției să îl testeze imediat, dar ni s-a spus că nu pot iniția o astfel de procedură doar pe baza suspiciunilor. Când va fi chemat la audieri, va veni treaz și își va putea demonstra nevinovăția. Cum rămâne cu ceilalți participanți la trafic? Nu pot înțelege de ce asemenea indivizi nu sunt excluși definitiv din trafic”, a adăugat bărbatul, vizibil afectat de întâmplare.

Incidentul capătă o dimensiune îngrijorătoare în contextul manifestației din acea zi, unde protestatarele au cerut aplicarea legii în mod egal și sancționarea fermă a celor care comit acte de violență.

„Nu există justificare pentru un astfel de comportament. Este un act de o cruzime nemaiîntâlnită, care nu poate fi trecut cu vederea. Suntem alături de toate femeile care au suferit și vom continua să cerem dreptate pentru ele”, a declarat o participantă la protest.

După ce a făcut public incidentul, agresorul l-a contactat pe bărbat, amenințându-l cu acțiuni în instanță pentru defăimare.

„Individul mi-a spus să șterg imediat postarea și că mă va da în judecată pentru că îl denigrez. I-am răspuns că violența nu poate fi trecută sub tăcere”, a spus bărbatul.

Cazul ridică întrebări cu privire la modul de intervenție al autorităților și protecția victimelor violenței în trafic.

Reprezentanții poliției nu au oferit încă un comentariu oficial referitor la acest incident, iar cetățenii cer ca astfel de situații să nu rămână nepedepsite.

Conform informațiilor publice, agresorul se numește A.C., fondatorul și administratorul a cel puțin două companii.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.