Acasă Social DOC // Decretul a fost semnat: Șeful Marelui Stat Major, demis din...

DOC // Decretul a fost semnat: Șeful Marelui Stat Major, demis din funcție

0

Eduard Ohladciuc a fost demis din funcția de șef al Marelui Stat Major al Armatei Naționale. Un decret în acest sens a fost semnat pe 26 septembrie, de președinta Maia Sandu. Decizia poate fi contestată, scrie tv8.md.

Anterior, Ministerul Apărării a precizat că lui Ohladciuc i-a expirat contractul militar. De cealaltă parte, unii membri ai opoziției susțin că Eduard Ohladciuc a fost înlăturat intenționat de la conducerea Armatei pentru că ar fi devenit incomod. 

„Este o mare surpriză pentru toți, inclusiv pentru noi, reprezentanții Comisiei de Securitate. Noi nu am fost informați și nu știm motivele acestei demisii. Bănuiesc că este o ambiție personală a cuiva din cadrul guvernării actuale și posibil că vor să aducă în funcția dată o persoană mult mai docilă. Au fost momente când dumnealui s-a opus anumitor decizii, fapt pentru care a și fost scos din această funcție”, a declarat deputatul BCS, Adrian Albu.

Generalul nu a răspuns la apeluri pentru a ne oferi mai multe informații cu privire la plecarea sa din funcție.

Precizăm că Ohladciuc a fost numit în această funcție în noiembrie 2021, după demiterea lui Igor Gorgan. Ultimul este cercetat într-un dosar de spionaj în favoarea Rusiei. În anii 2015 și 2016, când armata era condusă de Gorgan, acesta l-a avut adjunct pe Ohladciuc.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.