Acasă Extern VIDEO // Klaus Iohannis, la tribuna ONU: „România îşi va continua sprijinul...

VIDEO // Klaus Iohannis, la tribuna ONU: „România îşi va continua sprijinul necondiţionat pentru consolidarea rezilienţei Republicii Moldova”

0

„România va susţine întotdeauna ordinea mondială internaţională”, a declarat președintele României, Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite. Potrivit lui Iohannis, războiul pornit de Rusia în Ucraina a declanșat cea mai mare criză de securitate din istoria recentă a Europei, încălcând dreptul internațional și având implicații mult dincolo de Europa.

România a acordat un sprijin puternic şi multidimensional Ucrainei şi poporului său şi ne-am angajat să îl menţinem atât timp cât va fi nevoie. În acelaşi timp, România îşi va continua sprijinul necondiţionat pentru consolidarea rezilienţei Republicii Moldova, a doua cea mai afectată ţară de acest război„, a spus acesta.

România sprijină pe deplin Inițiativa de Pace a Președintelui Zelenski: este singura abordare care poate asigura o pace justă și durabilă, fiind în deplin acord cu Carta ONU și cu dreptul internațional”, a mai spus Iohannis.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.