Acasă Social Permisele de conducere moldovenești, eliberate începând cu anul 2020, vor fi recunoscute...

Permisele de conducere moldovenești, eliberate începând cu anul 2020, vor fi recunoscute și în Franța

0

Permisele de conducere moldovenești, eliberate începând cu anul 2020, vor fi recunoscute și în Franța. Același lucru va fi valabil în cazul permiselor eliberate de autoritățile franceze. Executivul de la Chișinău a aprobat astăzi Acordul cu privire la preschimbarea reciprocă a permiselor de conducere, semnat la Paris pe 12 iulie curent, scrie ziar.md.

Astfel, documentul prevede excluderea obligativității de a susține un test teoretic și/sau practic în procesul de convertire a permiselor.

„Această măsură vine în sprijinul diasporei, oferind acces mai facil la servicii esențiale înainte de o posibilă întoarcere în R. Moldova”, precizează Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Potrivit responsabililor, aprobarea acestui acord va permite:

  • preschimbarea reciprocă a permiselor de conducere de categoria B, fără necesitatea susținerii probelor teoretice sau practice, pentru titularii care au dobândit domiciliul într-unul din cele două state;
  • păstrarea permiselor preschimbate de autoritățile competente și restituirea acestora doar la solicitarea unui permis național din statul de domiciliu;
  • verificarea comună a autenticității permiselor de conducere, asigurând astfel un proces transparent și sigur pentru ambele părți

De menționat că țara noastră a semnat tratate de recunoaștere reciprocă a permiselor de conducere cu Turcia, Italia, Spania, Grecia, Albania și Lituania. De asemenea, există o declarație comună de intenție cu Germania privind transcrierea permiselor de conducere.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.