Acasă Extern Înainte de alegeri, o rezoluție despre reziliența Moldovei în fața Rusiei va...

Înainte de alegeri, o rezoluție despre reziliența Moldovei în fața Rusiei va fi votată în Parlamentul European

0

Parlamentul European va dezbate și vota o rezoluție despre Republica Moldova în prima sesiune plenară a Parlamentului European din luna octombrie. Dezbaterea și rezoluția au fost întitulate „Întărirea rezilienței Republicii Moldova în fața ingerințelor dinspre Rusia înaintea alegerilor prezidențiale”, anunță europarlamentarul Siegfried Mureșan.

Demnitarul a remarcat că a fost unul dintre inițiatori și că a insistat, în numele Grupului PPE, ca dezbaterile și rezoluția să fie incluse cât mai repede pe agenda Parlamentului.

Potrivit europarlamentarului, viitorul parcurs european al Republicii Moldova și perspectivele de dezvoltare ale țării depind de votul dat de cetățeni pe 20 octombrie, la alegerile prezidențiale și la referendumul privind aderarea la Uniunea Europeană.

În opinia lui Mureșan, se vede clar că Rusia continuă tentativele de a destabiliza Moldova. Rusia dorește ca Moldova să redevină un stat slab și dependent de Moscova. „Ca atare, va încerca să se implice în influențarea alegerilor și a referendumului, folosind mijloace ilegale, precum finanțarea ilicită a politicienilor pro-ruși sau manipularea și propaganda. Așa a procedat Rusia și anul trecut, cu ocazia alegerilor locale din Moldova. Tocmai de aceea, Parlamentul European, dorește să transmită autorităților și oamenilor din Moldova că este alături de ei în eforturile de combatere a agresiunii ruse”, subliniază europarlamentarul.

„Republica Moldova este stat candidat la Uniunea Europeană, cu care am început, anul acesta, negocierile de aderare. Moldova este, de asemenea, un stat în vecinătatea noastră imediată. Ca atare, siguranța și stabilitatea Uniunii Europene depind și de cât de sigură și stabilă este Republica Moldova. De aceea, trebuie să fim alături de Republica Moldova și să ne asigurăm că Federația Rusă va eșua în încercarea de a sabota alegerile democratice din Republica Moldova. Voința oamenilor exprimată la urne, nu voința Rusiei, trebuie să se regăsească în rezultatul final al alegerilor”, a scris europarlamentarul pe Facebook.

Dezbaterea în plenul Parlamentului European va avea loc marți, 8 octombrie, iar rezoluția va fi votată pe 9 sau 10 octombrie.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.