Acasă Extern VIDEO // Doi adolescenți din Rusia, arestați pentru că au incendiat un...

VIDEO // Doi adolescenți din Rusia, arestați pentru că au incendiat un elicopter MI-8: „Ne-a recrutat cu 20.000 de dolari”

0

Doi adolescenți ruși au fost arestați la Omsk, Siberia, după ce au incendiat un elicopter militar rus, a anunțat marți un tribunal local. Cei doi ai fost recrutați online de o persoană necunoscută care le-a oferit 20.000 de dolari, relatează AFP.

Adolescenții, în vârstă de 16 ani, au fost reținuți și plasați în detenție pentru două luni de un tribunal din Omsk, după ce au fost acuzați de comiterea „unui act terorist”.

Recrutați online, cei doi elevi au intrat sâmbătă într-o bază militară și au aruncat un cocktail Molotov într-un elicopter MI-8, potrivit canalului Telegram „Voienni osvedomitel” („informator militar”), apropiat autorităților.

„O persoană necunoscută ne-a recrutat cu 20.000 de dolari (18.000 de euro) și ne-a dat ordinul să dăm foc” unui elicopter, a recunoscut unul dintre cei doi acuzați într-un videoclip difuzat de acest canal Telegram, care a publicat și o fotografie cu aeronava cu cabina grav avariată.

Identitatea persoanei care a comandat atacul nu a fost dezvăluită.

Elevi păcăliți cu zeci de mii de euro pentru a incendia un elicopter civil

Alți doi elevi ruși, în vârstă de 13 și 14 ani, fuseseră deja arestați după ce au incendiat un elicopter civil în noaptea de 11 septembrie pe aeroportul Noiabrsk, în vestul Siberiei.

Adolescenții au recunoscut că li s-a promis 5 milioane de ruble (48.400 de euro), pe care nu le-au mai primit.

De la începutul ofensivei ruse din Ucraina în februarie 2022, mulți ruși obișnuiți – uneori minori – au fost arestați, acuzați că au pregătit sau săvârșit acte de sabotaj.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.