Acasă Extern Un bărbat din Idaho, Warren Jones Crazybull, arestat după ce-l ameninţă cu...

Un bărbat din Idaho, Warren Jones Crazybull, arestat după ce-l ameninţă cu moartea pe Trump. A sunat de nouă ori la Mar-a-Lago şi l-a ameninţat pe Facebook. ”Îl voi găsi personal şi-l voi omorî”

0

Un bărbat în vârstă de 64 de ani, Warren Jones Crazybull, din Idaho, a fost arestat la 1 august în Statele Unite din cauză că a proferat ameninţări cu moartea – ”îl voi găsi personal şi-l voi omorî” – împotriva fostului preşedinte Donald Trump, vizat de două tentative de asasinare în acest an, potrivit unor documente judiciare citate de NBC News

Warren Jones Crazybull a dat cel puţin nouă telefoane, în care a proferat ameninţări, la domiciliul lui Donald Trump, potrivit acestor documente judiciare.

”Căutaţi-l pe Donald Trump. Vin mâine la (eterenul de golf al lui Donald Trump din New Jersey) Bedminster. Îl voi găsi personal şi-l voi omorî”, a declarat el centralei de la reşedinţa miliardarului Mar-a-Lago în Florida.

Anchetatorii au identificat şi alte ameninţări online pe o pagină de Facebook aparţinând suspectului.

Warren Jones Crazybull a fost inculpat la 20 august la un tribunal federal din Idaho.

Un proces împotriva acestuia urmează să înceapă la 28 octombrie.

Un agent Secret Service a declarat sub jurământ că Warren Jones Crazybull a făcut declaraţii confuze şi părea ”paranoic”.

El a spus că nu avea intenţia să-l ucidă pe Donald Trump, dar că ”nu-l va lăsa” să redevină preşedinte.

Apelurile telefonice cu mesaje de ameninţare au avut loc la două săptămâni după ce un tânăr a tras în Donald Trump la un miting la Butler, în Pennsylvania, la 13 iulie.

La 15 septembrie, miliardarul a scăpat altei presupuse tentative de asasinare în apropierea terenului său de golf de la West Palm Beach, în Florida.

Tabăra democrată condamnă orice violenţă politică, însă echipa de campanie a lui Donald Trump consideră că ”retoica urii” adeversarilor politici este ”responsabilă” de ameninţări la adresa candidatului republican.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.