Acasă Social Ploaia a făcut prăpăd la Taraclia: Drumuri distruse și păsări înecate

Ploaia a făcut prăpăd la Taraclia: Drumuri distruse și păsări înecate

0

După o secetă cumplită, locuitorii oraşului Tvardiţa din raionul Taraclia au fost loviţi de furia apelor. O ploaie care a durat o oră a afectat 50 la sută din gospodării şi a distrus aproape toate drumurile locale. Zeci de păsări au fost înecate, iar grădinile oamenilor – înnămolite.

Urgia a venit peste oraş joi. Primarul localităţii spune că ploaia a durat mai puțin de o oră, dar a produs pagube majore.

„A fost spălat pIetrişul de pe drumuri, apa a intrat şi în casele oamenilor, în beciuri. Grădinile au fost înnămolite şi noroiul a fost scos şi pe drumuri.”, a spus Gheorghi Popov, primarul oraşului Tvardiţa.

12 locuitori deja au cerut ajutor de la autorităţi, iar o comisie raională urmează să stabilească valoare prejudiciilor.

„Nu dispunem de banii necesari pentru a acoperi pagubele înregistrate. Ieri în oraş a fost o comisie raională şi sperăm că o să primim ajutor de la raion”, a zis Gheorghi Popov, primarul oraşului Tvardiţa.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Liliana Puşcaşu, ploia abundentă de joi nu a provocat pagube în alte localităţi.

știri.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.