Acasă Extern VIDEO // Trei morţi într-un naufragiu al unei bărci gonflabile în Grecia....

VIDEO // Trei morţi într-un naufragiu al unei bărci gonflabile în Grecia. Cinci persoane salvate. Vastă operaţiune de căutare în largul Insulei Samos, a 20 de persoane date dispărute, scrie presa

0

Trei migranţi au murit luni, iar alţi cinci au fost salvaţi teferi în urma naufragiului unei ambarcaţiuni gonflabile în largul Insulei greceşti Samos, la Marea Egee, anunţă poliţia portuară, iar o vastă operaţiune era în curs în căutarea a 20 de persoane date dispărute, potrivit presei elene, relatează AFP. 

”Trei corpuri au fost pescuite din apă, iar cinci persoane au fost salvate şi sunt tefere”, a decarat AFP un reprezentant al biriului de presă al poliţiei portuare.

O vastă operaţiune de salvare a poliţiei portuare greceşti era în curs în căutarea unor persoane date dispărute – al căror numumăr nu a fost precizat imediat de Paza de Coastă elenă.

Unele publicaţii scriu că este vorba despre cel puţin 20 de persoane date dispărute.

Naufragiul a avut loc luni dimineaţa în largul coastelor de nord-vest ale Insulei Samos, una dintre insuleel greceşti situate în apropierea coastei de vest a Turciei şi unul dintre locurile de trecere obişnuite ale migranţilor către Europa.

Grecia este una dintre principalele porţi de intrare a migranţilor în Europa, pe la Marea Egee, care o desparte de Turcia vecină.

Numeroase nayfragii au adesea loc atât în această zonă periculoasă, cât şi în sudulk Mării Egee, unde în iunie 2023 a avut loc unul dintre cele mai sângeroase naufragii la Marea Mediterană.

Un taruler ruginit şi supraîncărcat proveind din Libia s-a scufundat atunci cu peste 750 de persoane la bord, dintre care peste 600 au murit, potrivit unor estimări. În total, 104 persoane au supravieţuit acestui naufragiu.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.