Acasă Politic „Ghid de conduită pentru depășirea provocărilor”, Mihai Popșoi, despre Pactul pentru Viitor,...

„Ghid de conduită pentru depășirea provocărilor”, Mihai Popșoi, despre Pactul pentru Viitor, adoptat la ONU

0

„Este necesară cooperarea și solidaritatea între state, pentru a soluționa problemele cu care se confruntă comunitatea internațională”, a declarat ministrul moldovean de externe Mihai Popșoi în discursul său la Summit-ul Viitorului, desfăşurat duminică la New York, în cadrul celei de-a 79-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, transmite IPN, cu referire la un comunicat de presă al Ministerului de Externe de la Chişinău.

De asemenea, vicepremierul a vorbit despre importanța implicării tinerilor, atât la nivel național, cât și internațional, și a pledat pentru consolidarea păcii și a securității internaționale. Mihai Popșoi a reafirmat angajamentul autorităților de la Chișinău de a implementa accelerat obiectivele de dezvoltare durabilă.

După dezbateri, statele membre ale ONU au adoptat Pactul pentru Viitor, Pactul Digital și Declarația privind Generațiile Viitoare.

„Pactul pentru Viitor trebuie să servească drept ghid de conduită în cooperarea multilaterală eficientă, pentru a facilita depășirea provocărilor existente și a oferi le beneficii tangibile cetățenilor din întreaga lume”, a declarat Mihai Popșoi.

Summit-ul Viitorului a reunit la sediul ONU din New York șefi de state și de guverne, pentru a aborda provocările critice și lacunele în guvernanța globală. Subiectele discutate la reuniune au fost complexe și diverse: de la crizele energetice și recesiunile economice, care, în ansamblu, afectează pacea internațională, securitatea și dezvoltarea durabilă, până la schimbările climatice.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.