Acasă Politic Vlad Filat demască manipulările PAS privind pensiile din Republica Moldova

Vlad Filat demască manipulările PAS privind pensiile din Republica Moldova

0

Fostul premier Vlad Filat critică dur guvernarea PAS, acuzând-o de manipulare și dezinformare în privința majorărilor pensiilor pentru cetățeni. Într-o declarație recentă, Filat a subliniat că realitatea economică a pensionarilor din Republica Moldova este mult mai sumbră decât o prezintă actuala guvernare.

„Zilele trecute, PAS ne-a informat că pensionarii au devenit fericiți și că pensia medie a crescut cu 150% de când au venit la putere. Realitatea, însă, arată altceva”, a declarat Filat.

Conform datelor oferite de Biroul Național de Statistică, pensia medie la 1 octombrie 2021, când PAS a preluat guvernarea, era de 2269,9 lei, iar la 1 iulie 2024 a ajuns la 3959,8 lei, o creștere reală de 74,44%, nu de 150%, cum susține PAS. În paralel, prețurile la produsele de bază și la serviciile comunale au crescut semnificativ, afectând dramatic puterea de cumpărare a pensionarilor.

„Prețurile la legume au crescut cu 153,2%, la servicii comunale cu 125,4%, iar la pâine cu 52,8%. Pensionarii nu trăiesc mai bine, ci mult mai greu. Guvernarea actuală îi amăgește cu cifre neadevărate, dar realitatea este imposibil de ascuns”, a adăugat Filat.

Fostul premier a încheiat cu o întrebare adresată președintelui Maia Sandu:

„Veți discuta în această campanie despre creșterile nerușinate de salarii pentru miniștri și funcționari, care ajung la peste 75.000 de lei, în timp ce pensionarii se zbat să supraviețuiască?”

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.