Acasă Extern Un urs polar rătăcit în Islanda, ucis de poliţie

Un urs polar rătăcit în Islanda, ucis de poliţie

0

Un urs polar, rătăcit în apropierea unui oraş de coastă în nord-vestul Islandei, a fost ucis prin împuşcare, ca măsură de securitate, anunţă poliţia locală, relatează AFP.

Un fapt rar în Islanda, un urs alb a fost observat joi după-amiaza la aproximativ 40 de kilometri de oraşul Ísafjörður de către proprietara unei reşedinţe de vară în apropierea locuinţei sale, a anunţat pe Facebook Poliţia Fiordurilor de Vest.

Un elicopter aparţinând Pazei de Coastă şi un vapor de salvare au fost mobilizate de poliţie după consultări cu Agenţia islandeză a Mediului.

”Intenţia este de a asigura securitatea persoanelor care se puteau afla în zonă. Locuitorii din regiune sunt îndemnaţi să rămână înăuntru şi în siguranţă până la noi ordine”, a cerut poliţia.

Câteva ore mai târziu, ursul polar eşuat a fost eutanasiat de către poliţie şi Paza de Coastă.

”Echipajul elicopterului Pazei de Coastă şi cei doi poliţişti care s-au dus la faţa locului au efectuat un zbor de supraveghere deasupra zonei, fără să observe prezenţa altor urşi polari”, a anunţat poliţia în podtarea de Facebook, precizând că pericolul a fost îndepărtat.

De mai multe săptămâni, aisberguri mari provenind din Groenlanda sunt observate în apropierea coastelor, în fiorduri din vestul Islandei, un fapt relativ neobişnuit în această perioadă a anului.

Este vorba despre primul incident de acest tip din 2016, când o ursoiacă polară a fost ucisă în nordul Islandei, la aproximativ 40 de kilometri de satul Sauðárkrókur.

Un urs a fost ucis în 2010 şi doi în 2008.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.