Acasă Extern Italieni furioşi după noi inundaţii în Emilia-Romagna în timpul furtunii Boris

Italieni furioşi după noi inundaţii în Emilia-Romagna în timpul furtunii Boris

0

Locuitori din Emilia-Romagna şi-au exprimat joi furia după trecerea furtunii Boris, acuzând autorităţile de faptul că nu au luat măsuri de prevenire, în pofida inundaţiilor devastatoare care au lovit anul trecut această regiune din nord-estul Italiei, relatează AFP.

Ploi torenţiale însoţite de rafale violente de vânt care au afectat centrul şi estul Europei, omorând 24 de persoane au atins începând de miercuri Emilia Romagna şi Marche, două regiuni de la Marea Adriatică, antrenând evacuarea a 1.000 de persoane.

Şcoli au fost închise, iar trenuri au fost anulate, din cauza unor precipitaţii în zone deja devastate în mai 2023 de inundaţii care s-au soldat cu 17 morţi şi pagube în valoare de miliarde de euro.

Locuitori ai oraşului Faenza au atacat autorităţile, pe care le consideră vinovate de noile pagube suferite de casele lor abia renovate.

”E un  metru jumate de apă la mine, din nou, şi abia am terminat de renovat”, declară un locuitor sub protecţia anonimatului publicaţiei italiene Local Team.

Regiunea Emilia-Romagna a declarat AFP că 1.000 de persoane au fost evacuate.

”Suntem în situaţie de urgenţă”, declară la postul Radio 24 primarul din Revenna, Michele De Pascale, care subliniază că situaţia este ”asemănătoare celei pe care am trăit-o în mai” 2023.

”Populaţia este în stare de alertă”, declară preşedinta regiunii Emilia-Romagna, Irene Priolo, care aminteşte că ”anul trecut am evacuat” 45.000 de persoane şi estimează că pagubele nu ar urma să fie la fel de mari de această dată.

Ea şi-a apărat administraţia împotriva criticilor, deplângând ”controverse” în contextul în care ”s-au încheiat atât de multe lucrări de reconstrucţie”.

Irene Priolo cere Guvernului Giorgiei Meloni să deblocheze fonduri în vederea creării unor noi rezervoare care să permită îndiguirea fluviilor în caz de inun daţii.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.