Acasă Social Comisia lui Parlicov acuzată de jocuri murdare la selectarea candidaților în consiliul...

Comisia lui Parlicov acuzată de jocuri murdare la selectarea candidaților în consiliul Moldovagaz

0

Ministerul Energiei ar urma, în data de 19 septembrie, să anunțe cei patru membri  în Consiliul de Administrație Moldovagaz, însă patru candidați acuză comisia de concurs de jocuri de culise și au depus deja contestații.

Sursele BANI.MD susțin că membrii din cadrul comisiei sunt implicați în conflicte de interese. Ba mai mult, candidații sunt nemulțumiți de felul cum au fost evaluați urmare a conflictelor de interese.

„Candidații au pregătit și cereri prealabile în judecată, imediat după ce vor fi anunțați membrii în CA la Moldovagaz. La comisia de concurs au depus patru contestații”, susține sursele.

Membrii comisiei de selectare a candidaților în CA de la Moldovagaz sunt Constantin Borosan, secretar de stat la Ministerul Energiei. Sandu Oprea, consultant la Ministerul Energiei, Marcel Moraru, consultant principal la Ministerul Energiei, Ludmila Malai, șef direcție la Ministerul Energiei și Sergiu Tofilat, reprezentantul societății civile.

Într-un concurs pentru ocuparea a patru locuri din Consiliul de Administrație al SA „Moldovagaz”, șapte candidați au trecut proba interviului din cei 33 care au fost acceptați la interviu. Este vorba de Dorin Junghietu, Roman Stavila, Eduard Calancea, Constantin Vozian, Doina Vozian, Vadim Ceban și Radu Mandraburca.

În prezent, membrii Consiliului de Administrație de la Moldovagaz sunt: din partea Republicii Moldova – Vadim Ceban, Vitalie Țurcanu, Ilie Tutunaru și Alexandru Șevciuc. Mandatele acestora au fost prelungite pentru trei luni până la numirea noilor membri. Gazprom are desemnați 5 membri.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.