Acasă Social E momentul să ne mobilizăm și să definitivăm drumul european, ex-vicepremier

E momentul să ne mobilizăm și să definitivăm drumul european, ex-vicepremier

0

Fostul vicepremier Nicu Popescu, ex-ministru al afacerilor externe și integrării europene, susține că, pe măsură ce referendumul din 20 octombrie se apropie, apar voci care spun că „nu e momentul potrivit”. Pentru ei, fostul ministru are o întrebare, și anume: Când va fi momentul potrivit? Potrivit lui, Moldova a ratat deja prea multe șanse și oportunități și nu-și mai poate permite să repete greșelile trecutului, mai ales acum, când are deschiderea internațională și lideri care pun pe primul loc interesele ei, transmite IPN.

„Despre integrarea europeană se vorbește de zeci de ani, dar mereu am pierdut trenuri – în 2004, în 2010 și apoi în 2016. Acum, însă, avem o fereastră rară de oportunitate, atât pe plan intern, cât și regional. Acum e momentul să ne mobilizăm, să fim hotărâți și să definitivăm pentru totdeauna drumul nostru european. Oportunități ca aceasta apar rar, și dacă va mai fi una, nu va fi prea curând”, a menționat Nicu Popescu.

Potrivit fostului vicepremier, cei care afirmă că „nu e momentul” probabil urmăresc interese care nu au legătură cu binele cetățenilor. În opinia sa, a spune „nu” acum înseamnă a respinge aderarea la Uniunea Europeană, a spune „nu” păcii, prosperității și unui viitor sigur pentru țară.

„În contextul geopolitic actual, mult prea periculos, nu ne putem permite să oferim timp și oportunități celor care vor să ne întoarcă în trecut. De aceea, îndemn pe toți să ne unim forțele, să nu ne lăsăm influențați și să nu ratăm această șansă unică”, a mai spus ex-ministrul afacerilor externe.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.