Acasă Politic Vlad Filat: Orice creștere a PIB-ului mai mică de 5% anual ar...

Vlad Filat: Orice creștere a PIB-ului mai mică de 5% anual ar trebui să ducă la demisia de onoarea a ministrului Economiei

0

Vlad Filat, liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), afirmă că încercările guvernării PAS de a jongla cu sutimile și zecimile de procent la capitolul creșterea PIB sunt de-a dreptul amuzante, informează TRIBUNA.

„Amintim că până în prezent Republica Moldova este una dintre puținele țări din blocul socialist și unica din partea europeană a blocului care încă nu a recuperat căderea PIB din perioada anului 1989.

Republica Moldova la majoritatea indicatorilor Produsului Intern Brut, cum ar fi producția industrială, producția agricolă, este doar la 70% din ce a avut cândva Moldova. Cu ritmul de creștere prezentat de guvern mai avem nevoie de încă 10 ani doar pentru a recupera pierderea raportată la anul 1989”, a menționat el.

Potrivit politicianului, orice creștere a PIB-ului mai mică de 5% anual ar trebui să ducă la demisia de onoarea a ministrului Economiei. Tot ce este mai puțin de 5% anual, înseamnă degradare și rămânere în subdezvoltare a Moldovei.

„Este imperios necesar ca guvernarea PAS să renunțe la declarații populiste și amatorism și să aibă o abordare serioasă față de economia Republicii Moldova. Este evident că fără ajutor nu au capacitate suficientă, iar dacă nu pot să apeleze la ajutor trebuie să plece cât mai curând”, a subliniat Vlad Filat.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.