Acasă Politic Dodon// Dacă va fi demis Guvernul, așa cum cer agricultorii, nu vor...

Dodon// Dacă va fi demis Guvernul, așa cum cer agricultorii, nu vor primi nici 1500 de lei pentru hectar

0

Demiterea Guvernului și instabilitatea politică care ar urma va pune în dificultate și mai mare agricultorii, afirmă Igor Dodon. Acesta le-a transmis agricultorilor care protestează că în cazul acestui scenariu nu vor primi nici cei 1500 de lei pentru hectar, care îi oferă Guvernul Chicu. Totodată, Dodon a declarat că în buget nu există bani, pentru a oferi câte 3000 de lei pentru hectar. Declarațiile au fost făcute de Dodon în cadrul emisiunii „Președintele răspunde”:.

„Am văzut că unii agricultori sunt nemulțumiți și vor 3000 de lei pentru hectar. Haideți să vă explic ce înseamnă 3000 de lei la hectar. În total sunt 700-800 de mii de hectare, dacă vom da curs inițitivei să dăm câte 3000 de lei, atunci trebuie să alocăm 2 miliarde 400 de mii de lei. Acești bani în buget nu sunt. Stimați agricultori, și eu sunt agricultor, am absolvit Universitatea Agrară, nu sunt în buget două miliarde de lei, pentru a acorda aceste subvenții. Cei care vă scot în stradă lasă să explice de unde să luăm bani. 1500 de lei este ceea ce putem oferi, niciodată de la Independență nu au fost oferite așa sume”, a declarat Igor Dodon.

Președintele a mai sugerat că agricultorii care protestează la periferia Chișinăului sunt ghidați de unii politicieni din opoziție.

„Unii din voi cer demiterea Guvernului. Ce înseamnă căderea Guvernului? Poate voi nu înețelegeți, iar cei care vă utilizează, Slusari și alții vor criză politică, iar criza politică înseamnă că nu veți obține nici acești 1500 de lei și nici suport de la Federația Rusă, europeni și americani. Haideți să soluționăm această problemă colegial, fără șantaj și amenințări”, a declarat Dodon. 

deschide.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.