Acasă Politic Maia Sandu a respins propunerea lui Vlad Filat de a crea un...

Maia Sandu a respins propunerea lui Vlad Filat de a crea un bloc electoral comun. PLDM: O decizie pripită și lipsită de viziune

0

Liderul PAS, Maia Sandu, a respins propunerea lui Vlad Filat de a crea un bloc electoral comun pentru următoarele alegeri. Mai mult decât atât, liberal-democrații au fost invitați să susțină candidatura acesteia la scrutinul prezidențial din toamnă. Refuzul celor de la Partidul Acțiune și Solidaritate a fost interpretat de PLDM drept o decizie pripită și lipsită de viziune.

În răspunsul oferit lui Vlad Filat, Partidul Acțiune și Solidaritate îi cheamă pe liberal-democrați să o susțină pe Maia Sandu la alegerile prezidențiale din toamnă, deoarece ar fi singura care poate scăpa Moldova de hoție.

„PAS şi-a înaintat deja candidatul la funcţia de preşedinte în persoana Maiei Sandu, iar principalul obiectiv al nostru este bunăstarea oamenilor, prin alungarea de la putere a lui Dodon și a celorlalți hoți de miliarde”, se arată în comunicatul PAS”.

În replică, Partidul Liberal Democrat din Moldova afirmă că motivele invocate de PAS nu au nicio relevanţă în actualul context politic.

„Un candidat desemnat încă nu înseamnă un candidat înregistrat. Există încă suficient timp pentru crearea blocurilor electorale. Experiența arată că atunci când există voință politică, se poate acționa cu mai mult discernământ și responsabilitate, așa cum s-a întâmplat în campania pentru prezidențialele din 2016, când candidatul înregistrat Andrei Năstase s-a retras în favoarea Maiei Sandu cu doar 15 zile înainte de scrutin”, se arată în mesajul PLDM”.

De asemenea, liberal-democrații consideră că poziția celor de la PAS este pripită, regretabilă și lipsită de viziune politică.

Amintim că miercuri, liderul PLDM, Vlad Filat, a invitat Platforma DA şi PAS la negocieri pentru a crea un bloc electoral comun pentru alegerile prezidențiale și cele parlamentare anticipate. În timp ce cei de la PAS au spus că se mai gândesc, deputatul Platformei DA Alexandru Slusari a declarat că formațiunea pe care o reprezintă nu-și dorește să se asocieze cu Filat.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.