Acasă Social În luna iunie, patru minori au murit înecați. Îndemnul oamenilor legii

În luna iunie, patru minori au murit înecați. Îndemnul oamenilor legii

0

Neatenția celor adulți și aflarea copiilor mai mult timp afară în vacanță, în special pe terenuri de joacă și în zone nesupravegheate, au dus la o creștere a numărului de incidente cu implicarea minorilor în prima lună de vacanță.

În iunie, polițiștii au înregistrat 64 de cazuri, dintre care patru au fost fatale, unde patru minori s-au înecat în timp ce erau la scăldat. Potrivit Poliției Naționale, în 38 de cazuri înregistrate copiii au consumat alcool, substanțe toxice, pastile sau au suferit traumatisme, după ce peste ei au căzut obiecte grele. De asemenea, 22 de copii au căzut de la înălțime, scrie Ziua.md.

„Vârsta copiilor implicați în aceste incidente este sub doi ani şi sunt copii cu vârsta între 3-6 ani. Sunt desfăşurate razii de către angajații poliției şi anume verificarea blocurilor de locuințe, cartierele, blocurile abandonate. Sunt verificate parcurile. Bineînțeles, sunt desfăşurate acțiuni de informare la taberele de odihnă”, a declarat reprezentantul INSP, Olga Scoropat.

Totodată, în prima lună de vacanță, 131 de părinți au avertizați sau sancționați de polițiști, pentru că nu şi-au supravegheat copiii. Responsabilii de la INSP îndemnă repetat părinții să se asigure că minorii sunt în siguranță, atunci când se află afară, iar dacă sunt la serviciu să-i lase în grija unei persoane adulte.

De asemenea, Poliția vine cu recomandări către copii să nu accepte bunuri sau oferte de la persoane străine și să nu vorbească cu necunoscuți în mediul online. În cazul unor situații de risc, părinții şi copiii sunt rugați să sune la numărul unic de urgență 112.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.